Arom-dekor Kemi växer igen och bygger ut med drygt 3 500 m2.

För åtta år sedan, 2012 gick flytten från Björketorps 800 m2 stora lokal till den nybyggda anläggningen i Lockryd som då kändes enormt stor med sina 3 300 m2. Det kommunala bolaget Svenljunga Industrifastigheter byggde då fastigheten som Arom-dekor sedan dess hyrt. Men nu är det alltså dags igen och Aromdekor köper loss fastigheten för drygt 28 miljoner kronor och investerar samt bygger ut för ytterligare närmare 40 miljoner kronor. När utbyggnationen är klar kommer de totala lokalytorna vara ca 10 000 m2.

Vi har sedan vi flyttade hit för drygt åtta år sedan ökat vår omsättning med 180 miljoner från dåvarande 70 till drygt 250 miljoner och nästa års mål (2021) är satta 300 miljoner.  – För att klara detta behöver vi större ytor för att kunna öka produktion och lager, men vi är också rejält trångbodda på kontoret, kök/lunchrum osv. Nu kommer vi få plats för allt och  t.o.m. ett gym på drygt 150 m2 finns med i planen, säger Christian Lundell, delägare och VD.

”Utbyggnaden är på 3 500 kvadratmeter och kommer att fördubbla storleken på fastigheten. Svenljunga kommun har hela tiden haft som mål att sälja fastigheten till oss. Att det blir nu hänger ihop med denna expansion, skulle vi bygga ut så här mycket så fick vi göra det i egen regi. Att vi fick hyra fastigheten möjliggjorde vår expansion 2012, då kunde vi investera i produktionsutrustning och allt annat vi behövde då istället för i huset. Det har varit ett bra upplägg för oss, men nu är vi redo att stå på egna ben”, avslutar Christian.

Bygget beräknas vara klart i slutet på 2021. Arom-dekor Kemi som producerar spolarvätska, AdBlue® och andra typer av fordonskemi till den nordiska transportsektorn. I mars 2020 när pandemin slog till ställde Arom-dekor snabbt om produktionen och tillverkade handsprit som nu också blivit en produkt i det ordinarie sortimentet.

Hämta PDF.