Vilokan Group, Årets Impactgaselle 2023

I oktober fick Vilokan Group DI Gasell 2023 utmärkelsen. Den 5 dec fick Vilokan även ta emot hederspriset som Årets Impactgaselle 2023 på Dagens Industris Gasellgala i Stockholms stadshus. Det är mot bakgrund av FN:s globala hållbarhetsmål som DI har instiftat priset som ska delas ut till ett bolag, som utöver att ha en stark tillväxt, också använder företagandet för att påverka samhället i en mer hållbar riktning och genom sitt företagande agerar för att lösa prioriterade samhällsproblem. Priset ska inspirera och lyfta näringslivets roll i hållbarhetsutvecklingen.

”Vi mycket stolta över att ha blivit tilldelade Di Gasell 2023-utmärkelsen och att vi dessutom fått hederspriset som Årets Impactgaselle 2023”, är hedrande, säger Johan Brandberg VD på Vilokan Group. ”Detta erkännande bekräftar vårt engagemang för tillväxt och ekonomisk stabilitet, samtidigt som vi arbetar långsiktigt med att driva industrin mot en mer cirkulär och hållbar riktning. Vi ser fram emot att fortsätta att utveckla innovativa och hållbara tekniklösningar för att möta framtidens behov och driva hållbarhet inom industrin”, avslutar Johan.

Helt enig jury
En 100% enig jury står bakom årets motivering som lyder; ”Årets Impactgaselle bevisar med imponerande mätetal både ekonomiska och miljömässiga att det går att förena lönsamhet och samhällsnytta. Med innovativ spetskompetens kan dom rena allt från vatten till kemiska ämnen och resultatet är till glädje för både andra företag och planeten”.

Se prisutdelningen här (film/4,45 min).