Virtuell rundtur och presentation av anläggningen på Arlanda

Drygt ett år efter att Vilokan ADF Solutions slog upp portarna och drog igång produktionen med att återvinna glykolen från Arlanda och flera andra flygplatser i Sverige och Norge tar man nu steget ut i världen. Detta kommer bl a ske genom en kampanj som riktar sig till i princip alla flygplatser runt om i världen med behov av att ta hand om använd avisningssvätska.

”Vi vill bjuda in representanter från väldigt många flygplatser runt om i världen till Arlanda då det finns många som har behov av våra tjänster. Tyvärr är det oftast väldigt upptagna personer med ett fullspäckat schema som vi vill nå. Vi tog till oss detta och började fundera* hur vi skulle lösa detta och det var då idén föddes ”om dom inte hinner komma till oss, då kan vi komma till dem”. Genom att skapa en virtuell rundtur och presentation av anläggningen på Arlanda kan vi nu bjuda in dessa personer på en rundvandring utan att dom behöver lämna sitt eget kontor”, säger Lars Rosell, styrelseordförande för Vilokankoncernen och för Vilokan ADF Solutions. Läs mer här.

"Förut åkte 10.000 ton till reningsverket. Nu kan glykolen återvinnas istället!"

Svenska flygplatsoperatören Swedavia med 37,6 miljoner passagerare är en föregångare på miljöområdet. Nu sluter Vilokan kretsloppet så att Swedavia kan återvinna och återanvända värdefull glykol.

"Nu blir vi världsledare på glykolåtervinning"

Montreal Pierre Trudeau Airport (YUL) har investerat ca 10 miljoner CAD (ca 65 miljoner kronor) i en anläggning från Vilokan ADF Solutions. Den kommer att drivas av AeroMag 2000 som sköter avisningen på plats.