Vilokan ADF Solutions GmbH, start drift av recyclinganläggningen samt ansvar för försörjning- och avfallshantering av ADF på MUC   

Vilokans nya tyska dotterbolag, Vilokan ADF Solutions GmbH, har med start av vintersäsongen 2023-2024 tilldelats driften för recyclinganläggningen för flygplansavisningsvätska på Münchens flygplats, MUC. Kontraktet innefattar totalansvaret för försörjnings- och avfallshanteringens-logistiken av flygplansavinsningsvätskor, ADF, samt driften av recycling- och produktionsanläggningen på MUC. Recyclinganläggningen på Münchens flygplats togs i drift direkt vid öppnadet av flygplatsen 1992 har sedan dess tillverkat en certificerad Typ I ADF för direkt användande på flygplatsen. Anläggningen upparbetar ca. 6.000 – 15.000 m³ uppsamlad avisningsvätska per säsong och tillverkar ca. 1.500 – 4.500 m³ ”ready-to-use ADF Typ I”. Med den här ”on-site” produktionen täcks behovet av ADF Typ I för avisningsbolaget EFM (www.munich-airport.de/efm) med ca. 70%.  

"Förut åkte 10.000 ton till reningsverket. Nu kan glykolen återvinnas istället!"

Svenska flygplatsoperatören Swedavia med 37,6 miljoner passagerare är en föregångare på miljöområdet. Nu sluter Vilokan kretsloppet så att Swedavia kan återvinna och återanvända värdefull glykol.

"Nu blir vi världsledare på glykolåtervinning"

Montreal Pierre Trudeau Airport (YUL) har investerat ca 10 miljoner CAD (ca 65 miljoner kronor) i en anläggning från Vilokan ADF Solutions. Den kommer att drivas av AeroMag 2000 som sköter avisningen på plats.