Lars Rosell, VD Vilokan ADF Solutions är nominerad till årets entreprenör…

Ernst & Young utser årets mest framgångsrika entreprenör i världen, EY Entrepreneur Of The Year och Lars Rosell, grundare och delägare av Vilokan Group är en av 10 kandidater i regionsfinalen i Västsverige. Lars Rosell är VD för Vilokan ADF Solutions och styrelseordförande i Vilokan-koncernen. Regionfinalen för Västsverige arrangeras den 5 november.

– Bara att bli nominerad till det här prestigefulla priset tillsammans med flera andra duktiga entreprenörer i regionen är ju en vinst i sig, att dessutom nu vara en av tio kandidater som är kvar, det är stort. Även om det är jag som står som nominerad är jag naturligtvis inte ensam i detta arbete. Utan alla kollegor och medarbetare inom Vilokan Gruop hade jag inte stått här och såklart hoppas jag att våra samlade ansträngningar tar oss vidare till den nationella finalen i nästa steg, säger Lars. Läs mer här.

"Förut åkte 10.000 ton till reningsverket. Nu kan glykolen återvinnas istället!"

Svenska flygplatsoperatören Swedavia med 37,6 miljoner passagerare är en föregångare på miljöområdet. Nu sluter Vilokan kretsloppet så att Swedavia kan återvinna och återanvända värdefull glykol.

"Nu blir vi världsledare på glykolåtervinning"

Montreal Pierre Trudeau Airport (YUL) har investerat ca 10 miljoner CAD (ca 65 miljoner kronor) i en anläggning från Vilokan ADF Solutions. Den kommer att drivas av AeroMag 2000 som sköter avisningen på plats.