Easyjet Winter Readiness Conference den 10 juli 2019

Vid årets Easyjet Winter Readiness Conference den 10 juli 2019 i Duxford GB, deltog Vilokan ADF Solutions som sponsor och utställare.

Konferensens huvudmål är att vara en plattform för utbyte av kunskap och erfarenhet för att minimera effekterna av vinterns påverkan på flygtrafiken.

Stor fokus lades på säkerheten runt vinterdriften och att minimera miljöpåverkan av avisningsverksamheten. Konferensen var väl besökt med deltagare och utställare från bla. USA, Canada och Europa.

Läs mer om Easyjet Winter Readiness Conference.

Vilokan ADF Solutions, sponsor och utställare.

Som ramprogram kunde deltagarna även besöka Imperial War Museum Duxford samt titta på flygförberedelserna inför „The Flying Legends Air Show 2019“.

"Förut åkte 10.000 ton till reningsverket. Nu kan glykolen återvinnas istället!"

Svenska flygplatsoperatören Swedavia med 37,6 miljoner passagerare är en föregångare på miljöområdet. Nu sluter Vilokan kretsloppet så att Swedavia kan återvinna och återanvända värdefull glykol.

"Nu blir vi världsledare på glykolåtervinning"

Montreal Pierre Trudeau Airport (YUL) har investerat ca 10 miljoner CAD (ca 65 miljoner kronor) i en anläggning från Vilokan ADF Solutions. Den kommer att drivas av AeroMag 2000 som sköter avisningen på plats.